Adeptics blogg

Ale och Trollhättan nya kunder

Vi hälsar Ale kommun och Trollhättan kommun välkomna som nya kunder. Kommunerna har valt att både använda Adeptics sökmotortjänst samt analystjänsten Visitors Voice för att optimera sitt innehåll och dess sökbarhet.

Ale kommun har valt att indexera såväl förtroendemannaregistret, evenemangsportalen samt en jämförelsetjänst utöver den vanliga webbplatsen. Vidare har man tre olika kategorier av innehåll baserat på målgrupperna invånare, företagare och de som är nyflyttade (eller överväger det i alla fall), vilket också återspeglas i sökträfflistan.

Uddevalla bäst i landet på webbinformation – igen!

För andra året i rad får Uddevalla bäst betyg av landets alla kommuner i Sveriges kommuner och landstings (SKL) årliga undersökning av kommunernas webbinformation till medborgarna. Uddevalla har dessutom förbättrat medelvärdet från 91 till 95 (av 100 möjliga).

Varför är det så svårt att hitta på kommunens webb?

Vi har haft glädjen att få en pratstund med Maria Sognefors, VD på 7minds, som hjälper redaktioner att uppnå målen med sina webbplatser med fokus på bra innehåll. Maria har mer än femton års erfarenhet av att utbilda webbredaktörer att arbeta effektivt med sina webbplatser i framför allt EPiServer, men även Sitevision och Wordpress.

Nytt API för sökanalystjänsten

Vi har i dagarna lanserat vårt Rest API för sökanalysverktyget Visitors Voice. API:et gör det möjligt att få ut all data ur Visitors Voice och mer därtill i JSON eller vanlig XML. Några användningsområden för API:et:

Bli nöjd med er sökfunktion - detta krävs

I inledningen av WSA:s trendrapport för webben 2013 konstateras att:

  • missnöjet med sökfunktionerna är stort och
  • få analyserar resultaten från sökfunktionen

Många av de företag och organisationer vi talar med bekräftar den bilden. Vi vet vad som krävs för att lyckas:

Adeptics söktjänst lanserad för Almi Företagspartner

Almi Företagspartner har lanserat sin nya responsiva webb i EPIServer med Adeptics söktjänst. Ett par finesser är att semiariesystemet indexeras och är sökbart genom Adeptics XML-connector och att sökningarna är lokaliserade så att användaren först får träffar från den region denne surfar från. 

EPIServer-partnern Steria har byggt webbplatsen med hjälp av design från Daytona.

Titta på webbplatsen här.

Adeptics söktjänst lanserad för Danderyd kommun

Idag lanserade Danderyd kommun sin nya responsiva webbsida i EPIServer med Adeptics söktjänst för kommuner. EPIpartnern Softronic har byggt webbsidan och sökgränssnittet. En nyhet är att innehållet både pushas in i Adeptics sökindex när redaktörer uppdaterar eller avpublicerar sidorna samt att en spindel crawlar igenom sidorna med jämna mellanrum.

Gå till Danderyds nya hemsida här.

Adeptics söktjänst lanserad för Leksand kommun

I veckan lanserade Leksand kommun sin nya webbsida i EPIServer med Adeptics söktjänst för kommuner. EPIpartnern Steria har byggt webbsidan och sökgränssnittet. Vi på Adeptic ser fram emot att fortsätta arbeta med att förbättra sökbarheten på Leksand.se.

Gå till Leksands nya webb här.

Smartare sök med GA connector

Som första företag i världen kan vi indexera beteendedata från Google Analytics. Det innebär att vi kan låta användarnas beteende påverka i vilken ordning träffar presenteras i sökträfflistan.

Läs mer om vår connector på Googles app-gallery.

Lansering av Kristianstads kommun

Adeptic har under sommaren tillsammans med EPIpartnern Kodexe lanserat ny sökfunktion för Kristianstads webbplats och intranät, som har byggts i olika versioner av EPIServer

Förutom Kristianstads egna innehåll är även flera kommunala bolag och turistsidan sökbara. Målsättningen för Kristianstad har i det här skedet primärt varit att bibehålla god sökkvalitet samtidigt som man håller nere löpande kostnaderna, vilket man har lyckats med.

Follow us on LinkedIn

Follow us on Twitter

EADP Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas. Verkkoteollisuus.fi
Copyright © Adeptic Technologies AB, 2007 | Legal notice
Adeptic Technologies AB | Grevgatan 49 | 114 58 Stockholm | Sverige
Tel. +46 8 5511 6440. E-mail. contact@adeptic.com