BMW

Rapid Proof of Concept vann uppdraget åt Adeptic

Det påstås att idag börjar 90 procent av alla bilköp på webben. De som går i köptankar har ofta många frågor de vill ha svar på innan de slår till. Att kunna ge svaren direkt på webben underlättar köpprocessen samtidigt som det visar på god service, en faktor som väger tungt för många i köpbeslutet.

När BMW stod i kast med att uppgradera sin webbplattform globalt, valde man i Sverige att göra en egen kravspecifikation på hur man tyckte sökfunktionen skulle fungera. Man vände sig till marknaden och frågade hur olika leverantörer kunde lösa deras unika krav.

Adeptic Technologies blev tillfrågad och satte upp ett Rapid Proof of Concept utifrån kravspecifikationen. Genom att visa på riktigt istället för med ord och power points så vann Adeptic uppdraget. Dessutom visade Adeptic att det gick att anpassa lösningen snabbt mot nya krav.

 ”För oss var det viktigt att i skarpt läge se hur leverantören kunde hantera nya krav. När testinstallation var klar lät vi därför Adeptic ändra i konfigurationen. Genomförandet skedde mycket snabbt och resultatet blev helt enligt våra önskemål.”, säger Hannes Gren, internetansvarig på BMW Sverige.

På ett år har antalet sökningar ökat med 68 %

Sedan lanseringen har antalet sökningar ökat med 68 % på ett år. Det hänger ihop med att BMW placerat om sökfunktionen så den finns med på alla sidor, menockså på att användarna lär sig att sökfunktionen fungerar och därmed är värd att använda.

BMW är ett varumärke som bland annat står för kvalitet och god service”, säger Jimmy Afshar, VD på Adeptic Technologies, ”Det är egenskaper som vi på Adeptic vill associeras med och därför är det extra kul att jobba ihop med en organisation som har förädlat dessa värden i snart hundra år.”

Follow us on LinkedIn

Follow us on Twitter

EADP Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas. Verkkoteollisuus.fi
Copyright © Adeptic Technologies AB, 2007 | Legal notice
Adeptic Technologies AB | Grevgatan 49 | 114 58 Stockholm | Sverige
Tel. +46 8 5511 6440. E-mail. contact@adeptic.com