Smartare sök med GA connector

Som första företag i världen kan vi indexera beteendedata från Google Analytics. Det innebär att vi kan låta användarnas beteende påverka i vilken ordning träffar presenteras i sökträfflistan.

Läs mer om vår connector på Googles app-gallery.

Uddevalla kommun har under senvåren och sommaren som första kund prövat connectorn. Och resultatet är mycket positivt. Uddevalla hade redan förra året hade 100 % i SKL:s årliga undersökning av kommuners interna sökfunktioner (en förbättring sedan 2010 med 6 procentenheter då Uddevalla använde en annan leverantör). Sökfunktionen gav med andra ord redan innan bra träffar och trots det har förbättringen varit markant.

Detta är några av våra resultat:

  • Ord som är vanligt förekommande på många sidor gav bäst resultat. På Uddevalla.se finns det till exempel mängder av sidor som handlar om specifika förskolor, men som inte intresserar det stora flertalet besökare. Genom att flytta upp sidor som har många besökare vägleds fler besökare till relevanta träffar än tidigare.
  • Många sökningarna hade författnings- och årsredovisningsutdrag bland träfflistans tio första träffar. Det är ofta ett problem att dokument eller sidor av den karaktären matchar sökord väldigt bra trots att få är särskilt intresserade av att läsa dem. Nu flyttas dessa sidor ner till förmån för mer populära träffar.

Kontakta oss idag om du vill ha en demonstration över hur det fungerar.

Follow us on LinkedIn

Follow us on Twitter

EADP Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas. Verkkoteollisuus.fi
Copyright © Adeptic Technologies AB, 2007 | Legal notice
Adeptic Technologies AB | Grevgatan 49 | 114 58 Stockholm | Sverige
Tel. +46 8 5511 6440. E-mail. contact@adeptic.com