Mariestad, Töreboda och Gullspång kommun

Sedan juli 2011 använder Mariestad, Töreboda och Gullspång kommun Adeptic Search som intern sökmotor för sina webbplatser. Man har tecknat en gemensam kommunlicens på fem år för att säkerställa en långsiktigt bra söklösning. 

Ett av kraven var att vid en sökning skulle det även presenteras antalet träffar sökningen skulle ge på de andra kommunernas webbar. För den som letar efter lediga lägenheter till exempel kan det vara intressant att se att det även finns lediga lägenheter i grannkommunerna. Ett annat exempel kan vara när medborgare letar efter öppna återvinningscentraler. I många fall kanske det är lika nära till grannkommunens återvinningscentral.

Förutom hemsidorna indexeras även bland annat respektive gymnasieskolas och bostadsbolags hemsida. Det innebär att medborgare som en extra service även får relevanta träffar från dessa verksamheter när de söker efter information på kommunenrnas hemsidor. En finess är att energibolaget som delas av både Töreboda och Mariestad, presenteras i träfflistan hos båda kommunerna.

Man har genom Adeptics användargränssnitt möjligheten att komplettera med ytterligare synonymer förutom det hundratal kommunspecifika synonymer som redan finns, skapa prioriterade träffar, lägga till eller ta bort sidor från indexeringen samt regelbundet få ut de statistikrapporter man behöver.

Kontakta Annika Björklund, webbmaster på Mariestads Kommun, för mer information 0501-75 58 62.

Pröva Mariestads sök här

Pröva Gullspångs sök här

Pröva Törebodas sök här

Follow us on LinkedIn

Follow us on Twitter

EADP Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas. Verkkoteollisuus.fi
Copyright © Adeptic Technologies AB, 2007 | Legal notice
Adeptic Technologies AB | Grevgatan 49 | 114 58 Stockholm | Sverige
Tel. +46 8 5511 6440. E-mail. contact@adeptic.com